Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision

Miting pro-Gaza şi anti-Israel în oraşul care găzduieşte concursul Eurovision

Steaguri palestiniene, oameni de toate vârstele, de la pensionari la familii cu copii, au ieşit în stradă pentru a se opune faţă de starea de lucruri din Gaza, dar şi a participării Israelului la Eurovision Song Contest.

Mitingul de pe străzile din centru se va încheia cu un concert. Printre sloganurile strigate şi scrise pe bannere se poate citi: „Opriţi genocidul”, „Unde este umanitatea? Unde este dreptatea?” şi „Boicotaţi Israelul”.

„Este foarte important să venim să protestăm împotriva războiului Israelului din Gaza”, a spus Anders, din Malmo, care a sosit la protest împreună cu cei doi copii ai săi.

„La Eurovision există un standard dublu şi vedem, de asemenea, că guvernele ţărilor occidentale nu aplică legea internaţională”, a spus el.

„Mi-e foarte ruşine – a subliniat Maria, o bibliotecară din Malmo – îmi lipsesc cuvintele pentru a descrie ceea ce se întâmplă în Gaza. E groaznic!”.

Maria iubeşte Eurovisionul şi l-a urmărit mereu la televizor de când era mică, dar nu înţelege de ce Israelul este în competiţie: „Se spune că politica nu are nicio legătură cu muzica, dar atunci de ce are municipalitatea Malmo a eliminat toate autocolantele şi semnele despre Gaza?

Până acum câteva zile, oraşul era acoperit. Au scos totul, aşa că este o atitudine clară din partea lor”, a declarat ea.

Unii dintre participanţi purtau pancarte cu fotografii cu copii subnutriţi şi mutilaţi. Organizatorii aşteaptă 25.000 de participanţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].