Americanii încearcă să-i convingă pe ruşi şi chinezi să nu folosească IA la armele nucleare

Americanii încearcă să-i convingă pe ruşi şi chinezi să nu folosească IA la armele nucleare

Oficialul Departamentului de Stat pentru controlul armelor, Paul Dean, a declarat, joi, într-un briefing online că Washingtonul şi-a luat „un angajament clar şi puternic” potrivit căruia oamenii deţin controlul total asupra armelor nucleare. El a mai spus că Franţa şi Marea Britanie au făcut acelaşi lucru, anunţă Reuters.

Dean a adăugat că toate marile puteri ar trebui să procedeze la fel.

„Credem că este o normă extrem de importantă de comportament responsabil şi credem că este ceva care ar fi foarte binevenit într-un context P5”, a spus el, referindu-se la cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite.

Remarcile lui Dean vin în momentul în care administraţia preşedintelui american Joe Biden încearcă să aprofundeze discuţiile cu China cu privire la politica privind armele nucleare şi la dezvoltarea inteligenţei artificiale. Cele două părţi au convenit să ţină primele discuţii bilaterale cu privire la inteligenţa artificială în următoarele săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].