Aurélien Tchouaméni, accidentat, este incert pentru finala Ligii Campionilor şi pentru Euro 2024

Aurélien Tchouaméni, accidentat, este incert pentru finala Ligii Campionilor şi pentru Euro 2024

În semifinala dintre Real Madrid şi Bayern Munchen(2-1), din Liga Campionilor, de miercuri seara, pe Bernabeu, Aurélien Tchouaméni a dat totul. Poate chiar un pic mai mult decât i-ar fi cerut corpul şi prudenţa. El juca de ceva timp cu dureri la picior, dar chiar şi la 50%, Carlo Ancelotti a vrut neapărat să-l alinieze, iar antrenorul italian nu a trebuit să forţeze prea mult pentru a-l convinge.

Dar după o oră de joc, mijlocaşul echipei Franţei a fost nevoit să-şi părăsească coechipierii pentru că durerea era prea mare, iar examinările medicale de joi dimineaţă au confirmat leziunea: Tchouaméni suferă de o fractură de stres la metatarsian, chiar lângă fractura care l-a ţinut departe de teren aproape două luni, în toamnă, după o logică ce aminteşte şi de accidentările lui Neymar.

Francezul ar fi indisponibil timp de trei-patru săptămâni, ceea ce îl ţine departe de o participare la finala Ligii Campionilor, pe 1 iunie, pe Wembley, împotriva Borussiei Dortmund, peste trei săptămâni şi jumătate. În anturajul Realului, se subliniază că el ar putea fi în lot, dar probabil că nu va fi titular, având în vedere convalescenţa sa între timp şi riscurile unei recidive, care ar avea consecinţe neplăcute pentru echipa Franţei.

După retragerea lui Lucas Hernandez, victimă a unei rupturi a ligamentelor încrucişate de la un genunchi, şi în timp ce Kingsley Coman tocmai a revenit în competiţie cu Bayern, Didier Deschamps începe într-adevăr să vadă cum se acumulează neplăcerile înainte de Euro (14 iunie – 14 iulie).

Selecţionerul îşi va anunţa joi, 16 mai, în direct la Telejurnalul de la ora 20.00 al postului TF1, dar va avea timp până pe 7 iunie să trimită lista finală la UEFA.

În cazul în care ar trebui să stea departe de teren timp de o lună, Tchouaméni (24 de ani, 31 de selecţii) ar putea totuşi să meargă la Euro, chiar dacă este lipsit de concurenţă, datorită a doi factori: pe de o parte, Didier Deschamps are cu adevărat nevoie de el într-o linie a echipei sale care duce lipsă de experienţă, deoarece Kanté şi Pogba nu mai sunt acolo, iar pe de altă parte, trecerea la loturi de 26 de jucători pentru europene ar putea justifica asumarea de către selecţioner a unui risc cu un jucător convalescent, mai ales că nu a fost în favoarea unei liste atât de mari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].