Comitetul Internaţional Olimpic îi dă interdicţie lui Ahmad Al-Fahad Al-Sabah pentru 15 ani

Comitetul Internaţional Olimpic îi dă interdicţie lui Ahmad Al-Fahad Al-Sabah pentru 15 ani

Directorul general al CIO, Christophe De Kepper, i-a informat pe toţi membrii Comitetului Internaţional Olimpic, într-o scrisoare, despre decizia comisiei executive de a-l sancţiona pe şeicul kuweitian Ahmad Al-Fahad Al-Sabah, din cauza unui proces în Elveţia.

“Comisia executivă a CIO confirmă gravitatea încălcărilor principiilor etice de către Ahmad Al-Sabah, inclusiv trădarea jurământului său de membru al CIO, precum şi gravitatea prejudiciului adus reputaţiei CIO, care a pus în pericol interesele sale”, a declarat De Kepper în scrisoarea sa din 3 mai, relatează Reuters.

“În consecinţă îl sancţionează pe Ahmad Al-Sabah prin suspendarea tuturor drepturilor, prerogativelor şi funcţiilor care decurg din calitatea sa de membru al CIO pentru o perioadă de cincisprezece ani, începând cu data deciziei anterioare de sancţionare a Comisiei Executive a CIO din 27 iulie 2023.”

Ahmad Al-Sabah a fost interzis pentru trei ani în 2023 din cauza presupusei sale implicări în alegerile Consiliului Olimpic al Asiei (OCA), după ce CIO a aprobat recomandările emise de organismul său de etică.

Şeicul Ahmad a fost cândva unul dintre cei mai influenţi oameni din sportul mondial, deţinând poziţii cheie atât în cadrul CIO, cât şi în FIFA, organismul de conducere al fotbalului mondial. Fost apropiat al actualului preşedinte al CIO, Thomas Bach, kuweitianul a condus, de asemenea, Asociaţia Comitetelor Olimpice Naţionale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].