Ministerul Finanţelor a împrumutat marţi de la bănci 1,87 miliarde lei

Ministerul Finanţelor a împrumutat marţi de la bănci 1,87 miliarde lei

În prima licitaţie, Finanţele au redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2033 şi au împrumutat de la bănci suma de 1,29 miliarde lei, peste valoarea programată de 400 mil. lei, la o dobândă anuală de 6,70%.

La licitaţie au participat opt dealeri primari, volumul total al cererii fiind de 1,59 miliarde. lei. Rata cuponului a fost de 7,20%.

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 1,09 miliarde lei şi 130 milioane lei în contul clientilor. Ofertele necompetitive au fost de 65 milioane lei.

La cea de-a doua licitaţie, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de obligatiuni scadente în 2026 şi a împrumutat de la bănci suma de 585 milioane lei, la o dobândă anuală de 6,22%.

La licitaţie au participat opt dealeri primari, iar volumul total al cererii a fost de 630 milioane.

Din suma totală adjudecată, băncile au oferit în nume şi cont propriu 585 milioane lei, scrie Ziarul Financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].