GALERIE FOTO Proteste pro-palestiniene în campusurile universitare din SUA

GALERIE FOTO Proteste pro-palestiniene în campusurile universitare din SUA

Sute de persoane au fost arestate în această săptămână după ce mai multe şcoli au chemat poliţia în urma protestelor. Administratorii universităţilor se confruntă cu o presiune tot mai mare din partea legislatorilor pentru a ţine în frâu protestele.

La Columbia, epicentrul demonstraţiilor, senatul şcolii a adoptat vineri o rezoluţie pentru a investiga modul în care conducerea universităţii a gestionat protestele.

De asemenea, poliţia de la Arizona State University a arestat vineri trei persoane suspectate de încălcarea proprietăţii „în legătură cu instalarea unei tabere neautorizate”, a declarat un purtător de cuvânt al universităţii.

Într-un campus din Denver, aproximativ 40 dintre cele 100 de persoane care au instalat o tabără pro-palestiniană au fost arestate vineri. La Universitatea Emory, cadrele didactice s-au adunat în campus pentru a-şi exprima îngrijorarea cu privire la arestările care au avut loc joi.

De asemenea, Universitatea George Washington a anunţat vineri că orice student care rămâne în curtea universităţii poate fi suspendat temporar. La Universitatea de Stat din Ohio, în total, 36 de demonstranţi au fost arestaţi joi seară după ce au refuzat ordinele de dispersie, potrivit unui raport preliminar al universităţii.

La Universitatea Carolina de Nord, peste 75 de studenţi s-au adunat vineri pentru a instala o tabără la şcoală, cerând ca universitatea să renunţe la corporaţiile care investesc în Israel şi în operaţiunile sale militare.

Proteste au loc şi în alte universităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].