Pfizer raportează decesul unui pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne

Pfizer raportează decesul unui pacient în cadrul unui studiu de terapie genetică Duchenne

„Un eveniment advers fatal grav a fost raportat ca fiind un stop cardiac pentru un participant la studiul de fază 2 Daylight”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei pentru Reuters.

Studiul testează băieţi cu vârsta cuprinsă între 2 şi 3 ani cu DMD, o afecţiune genetică de pierdere a muşchilor în care majoritatea pacienţilor nu au distrofină, o proteină esenţială care menţine muşchii intacţi. Tulburarea afectează aproximativ unul din 3.500 de băieţi în lume.

Pacientul a primit terapia genetică experimentală la începutul anului 2023, conform unei declaraţii atribuită echipei de terapie genetică DMD a producătorului de medicamente şi postată de un grup de susţinere non-profit.

Pfizer nu a răspuns la solicitarea Reuters care a cerut confirmarea declaraţiei atribuite companiei.

Toţi participanţii vor fi urmăriţi în cadrul studiului, timp de cinci ani după tratamentul cu terapia genică, iniţiat în august 2022 şi estimat a se termina la începutul anului 2029.

Compania a declarat că, împreună cu comitetul extern independent de monitorizare a datelor, este în curs de revizuire a datelor pentru a înţelege cauza potenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].