Păcănelele, greu de „ucis”! USR acuză PSD că a minţit când a promis eliminarea lor până la finalul lunii

Păcănelele, greu de „ucis”! USR acuză PSD că a minţit când a promis eliminarea lor până la finalul lunii

Opoziţia este nemiloasă cu Puterea, după ce legea păcănelelor a suferit astăzi o „ajustare”.

Anume, legea nu se va aplica la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial (28 aprilie), cum ar fi normal, ci se ţine cont de o chestiune internă domeniului: valabilitatea autorizaţiilor de funcţionare ale aparatelor.

O autorizaţie pentru un aparat se acordă pentru un an. Dacă a fost luată pe 1 aprilie 2024, ea ţine în viaţă slotul, dacă se achită taxele aferente, 12 luni.

Deputata USR, iniţiatoarea mai multor proiecte „Fără păcănele”, acuză PSD de minciună, în condiţiile în care premierul Marcel Ciolacu părea că duce o adevărată cruciadă împotriva păcănelelor.

Comunicat de presă

USR: PSD a minţit când a zis că scoate păcănelele din localităţile mici din România până la finalul lunii aprilie

PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună, şi de data aceasta: sălile de jocuri de noroc vor putea distruge vieţi şi în continuare în localităţile mici, aproape încă un an de acum înainte. USR cere PSD să înceteze să mai protejeze industria păcănelelor şi să adopte proiectele USR care ar scăpa cu adevărat România de acest flagel.

Mai sunt două zile până când legea PSD privind scoaterea sălilor de jocuri de noroc din localităţile cu mai puţin de 15.000 de locuitori va intra în vigoare, dar cei care câştigă bani frumoşi de pe urma românilor care pierd la păcănele nu trebuie să-şi facă griji. Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN) le-a transmis organizatorilor că nu trebuie să-şi strângă aparatele imediat, ci beneficiază de un răgaz. În cazul celor care au obţinut recent autorizaţiile de exploatare a jocurilor de noroc, răgazul este de aproape un an.

„PSD ne-a minţit când a zis că scoate păcănelele din localităţile mici din România până la finalul lunii aprilie. Noi i-am avertizat în Parlament că este o lege scrisă prost, pentru că nu doar familiile din jumătate din Românie suferă din cauza acestui flagel şi că oricum nu vor scoate nimic, de fapt. Iar acum ONJN, cu şeful numit de Ciolacu, instituţie din subordinea Guvernului PSD-PNL, vine şi anunţă industria să stea liniştită, că nu scoate nici o păcănea cam încă un an, până le expiră autorizaţiile.

Păi cum poate să vină ONJN-ul lui Ciolacu să contrazică dorinţa expresă a legiuitorului, care a decis că legea intră în vigoare în 10 zile de la publicare? Cum să vină o instituţie publică să apere industria, în loc să apere românii?”, declară deputata USR Diana Stoica, iniţiator al mai multor proiecte din pachetul „Fără păcănele!”.

USR îi cere lui Marcel Ciolacu şi PSD să nu mai tergiverseze aplicarea propriei legi şi să facă pasul până la capăt în combaterea flagelului jocurilor de noroc, iar asta înseamnă adoptarea, de urgenţă, a pachetului legislativ propus de USR.

USR cere ca păcănelele să fie scoase cu totul din localităţi, din drumul copiilor spre şcoală şi din drumul oamenilor spre muncă. De asemenea, dorim să fie interzisă toată publicitatea din spaţiile publice şi să fie crescute amenzile pentru cei care permit minorilor să joace, dar şi ca persoanele plătite din bani publici să controleze piaţa jocurilor de noroc să nu poată fi şi jucători.

Cerem PSD şi PNL să nu mai găsească tertipuri pentru a proteja industria păcănelelor, pentru că fiecare zi care trece fără aceste legi se traduce în vieţi distruse de flagelul jocurilor de noroc.

Mai multe amănunte despre subiect puteţi citi AICI. 

Operatorii din localităţile mici caută diverse tertipuri pentru a fenta legea, aşa cum scria Mediafax ieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].