Lupte grele în regiunea Harkov. Ruşii au atacat cu blindate, ucrainenii au trimis întăriri

Lupte grele în regiunea Harkov. Ruşii au atacat cu blindate, ucrainenii au trimis întăriri

Numeroase blindate ruseşti au atacat vineri graniţa din nord-estul Ucrainei. De asemenea, regiunea ucraineană Harkov a fost puternic bombardată. Ucrainenii au respins atacurile şi au trimis în zonă întăriri deoarece cred că ruşii vor să deschidă încă o linie de front.

Ucrainenii au respins atacul de vineri, dar luptele în zonele de graniţă ale regiunii Harkov continuă la intensitate mare.

Kievul a trimis mai multe forţe în zonă, a anunţat ministerul apărării, potrivit Reuters.

„Aproximativ la ora 5 a.m., a avut loc o încercare a inamicului de a sparge linia noastră defensivă sub acoperirea vehiculelor blindate. Aceste atacuri au fost respinse, luptele de intensitate diferită continuă”, a transmis ministerul.

UPDATE

Ulterior, o sursă militară ucraineană de rang înalt a anunţat că ruşii au avansat un kilometru lângă Vovchansk, în regiunea Harkov.

Sursa a susţinut că obiectivul ruşilor este de a împinge trupele ucrainene pe o distanţă de 10 kilometri pentru a forma o zonă tampon.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].