Reuters: SUA pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Reuters: SUA pregătesc un pachet de arme de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Informaţiile au fost transmise în urma votului din Camera Reprezentanţilor a SUA, unde a fost adoptat un pachet cheie de ajutor extern pentru aliaţii SUA, care oferă asistenţă de peste 60 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Proiectul de lege trebuie să ajungă la Senat, unde se aşteaptă un vot încă din 23 aprilie.

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că va semna proiectul de lege privind ajutorul „imediat ce va fi aprobat”.

Acesta este primul pachet de apărare pe care Ucraina l-ar putea primi în cadrul proiectului de lege privind ajutorul care urmează să fie semnat.

Cel precedent, în valoare de 300 de milioane de dolari, a fost promis de Washington la 12 martie.

Pachetul de ajutor include vehicule, muniţii de apărare antiaeriană Stinger, muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate, muniţie de artilerie de 155 de milimetri, muniţii antitanc TOW şi Javelin şi alte arme care pot fi folosite imediat pe câmpul de luptă, au declarat oficialii, sub rezerva anonimatului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].