Trump critică poziţia lui Biden cu privire la reţinerea armelor destinate Israelului

Trump critică poziţia lui Biden cu privire la reţinerea armelor destinate Israelului

Fostul preşedinte american Donald Trump a criticat dur decizia actualului preşedinte Joe Biden de a reţine armele de la Israel dacă acesta îşi continuă planul de a invada oraşul Rafah, scrie Forbes. Trump l-a acuzat pe Biden că susţine Hamas, caracterizând această acţiune ca fiind dăunătoare în lupta Israelului împotriva terorismului. Într-o postare pe platforma sa Truth Social, Trump a afirmat: “Joe Biden, fie că ştie sau nu, tocmai a spus că va reţine armele de la Israel în timp ce aceştia luptă pentru a eradica Teroriştii Hamas în Gaza.”

Trump l-a criticat şi mai aspru pe Biden pentru gestionarea problemelor interne, inclusiv protestele pro-palestiniene din campusurile universitare. De asemenea, l-a acuzat pe Biden că este “slab, corupt şi că îi conduce pe oameni direct spre Al Treilea Război Mondial”, sugerând că acţiunile lui Biden sunt influenţate de donatorii săi.

Fostul preşedinte a susţinut că sub administraţia sa, astfel de conflicte ar fi fost evitate, subliniind abordarea sa de “pace prin putere”. Trump a mai afirmat că politicile lui Biden permit ceea ce a numit “Masele Pro-Teroriste de Stânga”, criticând presupusa lipsă de aplicare a legii şi a ordinii din partea lui Biden.

În contrast, Biden a apărat decizia administraţiei sale într-un interviu pentru CNN, afirmând că SUA nu vor furniza arme Israelului în cazul unei invazii majore a oraşului Rafah. Acesta a reiterat angajamentul de a furniza arme defensive Israelului, exprimând în acelaşi timp preocupări cu privire la potenţialul impact umanitar al unei ofensive terestre în Rafah.

Între timp, secretarul Apărării, Lloyd Austin, a confirmat rapoartele despre suspendarea unei expedieri de “muniţii cu încărcături mari” către Israel, invocând preocupări legate de utilizarea de bombe mari în zonele dens populate. Suspendarea reflectă o abordare nuanţată pentru echilibrarea susţinerii securităţii Israelului cu consideraţii umanitare în zonele de conflict precum Rafah.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].