Rusia va pătrunde în inima Ucrainei dacă va captura Chasiv Yar, avertizează un guvernator ucrainean

Rusia va pătrunde în inima Ucrainei dacă va captura Chasiv Yar, avertizează un guvernator ucrainean

Vadim Filashkin a afirmat, într-o declaraţie pentru Sky News, că soldaţii ucraineni nu vor permite cucerirea oraşului Chasiv Yar, un obiectiv al armatei ruse din ultima perioadă, şi vor face ,,tot ce este posibil – şi imposibil” pentru a împinge înapoi forţele Moscovei.

În ultima vreme, armata rusă încearcă să spargă liniile de apărare din estul Ucrainei. Sunt trase zilnic între 1.500 şi 2.500 de focuri de artilerie şi lovituri aeriene în regiune, iar infrastructura energetică suferă pagube însemnate.

Întrebat care este pericolul pentru Ucraina şi pentru lume în cazul în care întregul Donbas ar cădea sub controlul Rusiei, Filashkin a subliniat că Rusia nu se va opri doar la aceste cuceriri. ,,Inamicul va merge mai departe. Dacă, Doamne fereşte, acest lucru se va întâmpla, inamicul va avansa şi mai mult pe teritoriul central al ţării noastre”, avertizează acesta, potrivit sursei citate.

Chasiv Yar, în ruine

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat în luna aprilie, în cadrul unui interviu pentru NBC News, că Moscova doreşte să captureze oraşul Chasiv Yar înainte de sărbătorirea anuală a Zilei Victoriei din 9 mai, care comemorează înfrângerea Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial.

Cu toate acestea, controlul oraşului este încă deţinut de către armata ucraineană, doar câteva sute de persoane mai fiind în cotinuare aici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].