Războiul din Ucraina, ziua 806. Budapesta se delimitează de sprijinul NATO pentru Ucraina / SUA pregătesc mai multe pachete de ajutor pentru Ucraina

Războiul din Ucraina, ziua 806. Budapesta se delimitează de sprijinul NATO pentru Ucraina / SUA pregătesc mai multe pachete de ajutor pentru Ucraina

UPDATE Departamentul de Stat al SUA: SUA pregătesc mai multe pachete de ajutor pentru Ucraina

Guvernul Statelor Unite lucrează la pachete suplimentare de finanţare pentru Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, în timpul unei conferinţe de presă la 8 mai, potrivit Kyiv Independent.

Statele Unite au adoptat în aprilie un pachet de ajutor militar de 61 de miliarde de dolari, mult aşteptat, după şase luni de lupte politice interne şi întârzieri.

,,Lucrăm la alte pachete”, a declarat Miller reporterilor.

,,Cred că vă puteţi aştepta să ne vedeţi revenind la ritmul în care ne aflam înainte de a avea această pauză de finanţare”.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Budapesta stârneşte din nou suspiciuni în cea mai mare alianţă militară din lume, deoarece promite să sfideze o iniţiativă a NATO.

Planul pe termen lung al alianţei de a sprijini militar Ucraina a fost convenit în luna aprilie, dar a fost numit miercuri de ministrul de externe al Ungariei drept o ,,misiune nebună”, scrie Sky News.

Conform planurilor, NATO ar prelua o parte din activitatea de coordonare de la o coaliţie condusă de SUA, cunoscută sub numele de grupul Ramstein.

Discutând miercuri despre aceste planuri, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat că ,,Ungaria va rămâne în afara misiunii nebuneşti a NATO, în ciuda tuturor presiunilor”.

Relaţiile dintre Budapesta şi NATO s-au deteriorat din cauza tergiversării de către Ungaria a ratificării aderării Suediei la NATO – aprobată în cele din urmă de Budapesta în martie – şi, de asemenea, din cauza legăturilor strânse ale premierului Viktor Orban cu Moscova.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].