Dezbatere intensă privind transportul de arme către Israel

Dezbatere intensă privind transportul de arme către Israel

Liderii republicani din Congres au transmis o scrisoare către preşedintele Joe Biden, exprimând îngrijorare cu privire la întârzierea transportului de arme către Israel şi punând sub semnul întrebării angajamentul faţă de securitatea ţării.

 

Liderul opoziţiei, Yair Lapid, a avertizat că nepedepsirea lui Ben Gabir de către Netanyahu ar putea pune în pericol atât soldaţii din Forţele de Apărare Israeliene (IDF), cât şi cetăţenii statului Israel.

 

O sursă citată de Haaretz, sub autoritatea unui ofiţer superior, a subliniat importanţa de a lua în serios ameninţările din partea Statelor Unite şi a avertizat că ignorarea lor ar putea fi greşită.

 

Analizând situaţia, Haaretz a raportat că, în trecut, armata americană avea o independenţă totală faţă de diferenţele politice atunci când se ocupa de armata israeliană, dar astăzi situaţia este diferită.

 

Conform analistului politic Nadav Eyal de la Yedioth Ahronoth, decizia lui Biden de a opri transportul armelor către Israel reprezintă practic o încetare a războiului.

 

Un înalt oficial israelian a declarat că ţara are suficiente resurse pentru a intra şi a ocupa Rafah fără ajutorul american, subliniind totodată importanţa mesajului transmis Iranului şi Hezbollahului.

 

Ministrul iranian de externe a avertizat că consecinţele vor fi grave dacă Washingtonul îi permite lui Netanyahu să comită noi crime în Rafah, acuzând regimul sionist de provocarea unei catastrofe umanitare.

 

Diplomaţii au dezvăluit că decizia de a opri armele americane către Israel a fost rezultatul unor discuţii intense între cele două părţi şi că Israelul a exprimat profundă frustrare şi furie că problema a devenit publică.

 

Fostul ministru israelian al Apărării, Avigdor Lieberman, i-a adresat lui Netanyahu un apel public de a-şi asuma responsabilitatea şi de a demisiona, exprimându-şi dezamăgirea faţă de situaţia actuală.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].