Ursula von der Leyen avertizează: Putin vrea să vadă din nou imperii şi autocraţii în Europa

Ursula von der Leyen avertizează: Putin vrea să vadă din nou imperii şi autocraţii în Europa

Afirmaţia a fost făcută în cadrul Congresului Economic European de la Katowice, unde a subliniat faptul că preşedintele Vladimir Putin vrea să readucă imperiul şi dominaţia autocratică asupra Europei şi a cetăţenilor săi.

„Războiul lui Putin este despre redesenarea hărţii Europei, dar este, de asemenea, un război împotriva Uniunii noastre şi a întregului sistem global bazat pe reguli”, a spus ea în cadrul Congresului.

În timpul discursului, von der Leyen a insistat că ea reprezintă o Uniune Europeană care este pregătită să facă tot ceea ce este necesar pentru a proteja Europa, şi în special Ucraina, relevă Euractiv.

„Apărarea Europei este o sarcină pentru întreaga Europă”, a spus ea, adăugând că nu poate exista o securitate reală fără o economie puternică.

În cadrul Congresului care s-a desfăşurat la Katowice, von der Leyen a reiterat, alături de Donald Tusk, necesitatea Europei de a aloca mai mulţi bani pentru apărare, în contextul în care Moscova încă reprezintă o ameninţare a adresa securităţii continentului european.

Vorbind în cadrul aceluiaşi eveniment, premierul polonez, Donald Tusk, a subliniat faptul că „Europa poate şi trebuie” să evite conflictul care a luat amploare în ultimii ani, în special după invazia Rusiei în Ucraina. Pentru asta, el a punctat că este nevoie de capacităţi de apărare mai bune, potrivit sursei citate.

Aceste afirmaţii au loc în contextul în care marţi, preşedintele Vladimir Putin a fost oficial învestit, din nou, la conducerea Rusiei, care va dura până în anul 2030, marcând începutul celui de-al cincilea mandat al său.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].