Autorităţile palestiniene solicită permise de şedere temporare pentru locuitorii din Gaza

Autorităţile palestiniene solicită permise de şedere temporare pentru locuitorii din Gaza
Imaginea articolului Autorităţile palestiniene solicită permise de şedere temporare pentru locuitorii din Gaza

Autorităţile palestiniene solicită permise de şedere temporare pentru locuitorii din Gaza

Ambasada palestiniană în Egipt a solicitat permise de şedere temporare pentru zeci de mii de persoane care au sosit din Gaza în timpul războiului dintre Israel şi Hamas.

Diab al-Louh, ambasadorul palestinian la Cairo, a declarat că aproximativ 100.000 de locuitori din Gaza au trecut în Egipt. Acestora le lipsesc actele necesare pentru a-şi înscrie copiii la şcoli, pentru a deschide afaceri sau conturi bancare, pentru a călători sau pentru a avea acces la asigurări de sănătate.

Louh a subliniat că permisele de şedere ar trebui să fie eliberate doar în scopuri legale şi umanitare, mai ales că refugiaţii nu au de gând să se stabilească în Egipt.

„Vorbim despre o categorie (de persoane) aflate într-o situaţie excepţională. Am cerut statului să le acorde rezidenţe temporare care pot fi reînnoite până la terminarea crizei din Gaza”, a declarat Louh pentru Reuters într-un interviu.

Până în prezent egiptenii au respins orice deplasare în masă către Egipt a palestinienilor din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar la câteva zile s-a afișat cu un manechin spectaculos

PROSPORT.RO

Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat de evenimentele din spital

CANCAN.RO

REȚETA de cozonac a lui Cătălin Scărlătescu. Renumitul chef a dezvăluit secretul său

GANDUL.RO