Iohannis, discuţie cu Biden despre şefia NATO: Am decis să continuăm dialogul

Iohannis, discuţie cu Biden despre şefia NATO: Am decis să continuăm dialogul

Întrebat la finalul întâlnirii cu Joe Biden de marţi, dacă a abordat tema candidaturii sale la şefia NATO, Klaus Iohannis a răspuns: „Şi acest punct a fost atins în discuţia noastră tete-a-tete şi împreună am decis să continuăm dialogul”.

Preşedintele României susţine că discuţia pe această temă a fost scurtă.

„Discuţia nu a fost una lungă, a fost una relativ scurtă şi dacă m-aţi întrebat dacă există riscul să nu existe consens, da, există riscul. Şi tocmai de aceea cred că este foarte bine să existe două candidaturi, doi candidaţi care în general sunt consideraţi acceptabili, pentru că o organizaţie puternică are nevoie şi de competiţii puiternice şi până la urmă unul dintre cei doi candidaţi probabil va fi ales următorul secretar general”, a declarat şeful statului.

El a spus că alianţa este unită şi că prin cei doi candidaţi se deschide posibilitatea unor noi teme de dezbateri.

„Important este să nu amestecăm lucrările. Au fost unii care au spus că dacă sunt doi candidaţi se rupe unitatea alianţei. Nici vorbă de aşa ceva, alianţa este puternică, merge mai departe, dar este bine să fie doi candidaţi pentru că atunci există posibilitatea de a deschide noi teme de dezbateri şi există evident şansa să facem lucrurile să meargă mai bine”, a adăugat Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].