Tonali de la Newcastle primeşte o suspendare de două luni din partea FA

Tonali de la Newcastle primeşte o suspendare de două luni din partea FA

Jucătorul de 23 de ani, care va rata Euro 2024 din cauza unei interdicţii de 10 luni din partea Federaţiei Italiene de Fotbal (FIGC) pentru încălcarea regulilor privind pariurile la meciurile din Italia, a fost amendat cu 20.000 de lire sterline de către FA şi a fost avertizat cu privire la comportamentul său viitor.

Tonali a fost acuzat de Federaţia Română de Fotbal (FA) în luna martie pentru că ar fi încălcat de 50 de ori regulile acesteia, plasând pariuri pe meciuri între 12 august şi 12 octombrie 2023. Interdicţia de două luni cu suspendare a fost pronunţată de o comisie de reglementare independentă.

Newcastle a spus într-o declaraţie: „Perioada de interdicţie este complet suspendată pe durata sezonului 2024-25, ceea ce înseamnă că va fi disponibil să revină în fotbalul competiţional la încheierea unei sancţiuni existente de zece luni impuse de Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC) la 27 octombrie 2023.

„Cu condiţia să nu mai comită nicio încălcare a regulilor de pariuri ale Federaţiei de Fotbal în timpul perioadei de suspendare, Sandro nu va executa nicio parte din sancţiunea de două luni.

„Sandro a recunoscut pe deplin activitatea sa de pariere şi a făcut acest lucru în circumstanţe în care nu existau alte dovezi care să susţină procedurile de conduită necorespunzătoare.”

Newcastle l-a transferat pe Tonali în luna iulie a anului trecut pentru o sumă de 70 de milioane de euro – ceea ce îl face cel mai scump jucător italian din istorie – dar a ratat cea mai mare parte a sezonului în urma suspendării sale de 10 luni.

Tonali a fost cel mai important jucător prins într-un scandal de pariuri care a zguduit fotbalul italian anul trecut. Agentul său spusese că suferă de o dependenţă de jocuri de noroc.

„Aşa cum a recunoscut FA în motivele scrise ale Comisiei independente de reglementare, nivelul de asistenţă pe care Sandro l-a oferit prin autoreferirea şi cooperarea deplină cu o anchetă ulterioară este extraordinar şi fără precedent”, a adăugat Newcastle.

„Sandro continuă să urmeze un plan terapeutic şi un program educaţional cu sprijinul total al clubului şi va continua să se antreneze cu colegii săi de echipă”.

Tonali a fost al doilea jucător important care a primit anul trecut o interdicţie pentru pariuri la meciuri, după atacantul englez Ivan Toney.

Atacantul de la Brentford a fost suspendat pentru opt luni şi amendat cu 50.000 de lire sterline după ce a recunoscut 232 de încălcări ale regulilor de pariuri ale FA. Toney, în vârstă de 28 de ani, a revenit în joc în ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].