Dronele Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona surpării din Slănic

Dronele Institutului de Fizică a Pământului monitorizează zona surpării din Slănic

Echipa de cercetători intervine la Slănic la solicitarea Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), au precizat reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

„Aceştia vor realiza zboruri cu dronele institutului (DJI M300 şi M3E) dotate cu senzori Lidar şi optici, pentru a obţine un model detaliat al suprafeţei şi terenului. Modelul va fi utilizat pentru documentarea şi monitorizarea prin comparaţie a surpării de teren din zonă”, mai spus reprezentanţii institutului.

De asemenea, au fost instalate în zonă şi trei staţii seismice, care vor fi utile pentru caracterizarea condiţiilor locale de sol.

O analiză detaliată şi concluziile finale vor fi formulate în colaborare cu celelalte instituţii implicate.

Surparea terenului în localitatea Slănic a dus la formarea unui crater pe o suprafaţă de peste 60 de metri pătraţi. O stradă a fost închisă circulaţiei rutiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].