Veniturile Microsoft au explodat cu 17%, propulsate de creşterea puternică din Cloud

Veniturile Microsoft au explodat cu 17%, propulsate de creşterea puternică din Cloud

Potrivit Ziarului Financiar, segmentul Intelligent Cloud al companiei, care include cloud-ul public Azure, Windows Server, Nuance şi GitHub, a produs venituri de 26,71 miliarde de dolari. Aceasta reprezintă o creştere de aproximativ 21% şi mai mult decât consensul de 26,26 miliarde de dolari dintre analiştii intervievaţi de StreetAccount.

Veniturile din Azure şi alte servicii cloud au crescut cu 31%, faţă de 30% în trimestrul precedent. Analiştii chestionaţi de CNBC se aşteptau la 28,8%, în timp ce consensul StreetAccount era de 28,6%.

În interiorul creşterii Azure, 7 puncte procentuale au fost legate de inteligenţa artificială, faţă de 6 puncte de impact în trimestrul anterior. Microsoft furnizează servicii cloud pentru chatbotul ChatGPT de la startup-ul OpenAI, iar companiile au adoptat din ce în ce mai mult serviciile Azure AI pentru a-şi dezvolta propriile capacităţi de rezumare a informaţiilor şi de redactare a documentelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].