Cafeaua sintetică ar putea deveni o realitate

Cafeaua sintetică ar putea deveni o realitate

Cercetările sugerează că aproximativ jumătate din terenurile cele mai potrivite pentru cultivarea cafelei vor deveni improprii pentru acest scop până în 2050, din cauza schimbărilor climatice. În Brazilia, această cifră ajunge la 88%.

Companii mari folosesc biotehnologia şi ştiinţa alimentară pentru a crea alternative la cafeaua obişnuită, folosind ingrediente diverse, de la năut la deşeuri agricole reciclate, inclusiv sâmburi de curmale, potrivit The Wall Street Journal.

Alte abordări utilizează celule cultivate în laborator din plante de cafea reale.

Una dintre cele mai mari companii alimentare din lume, Cargill, a semnat recent un acord pentru a deveni distribuitorul exclusiv între întreprinderi al produselor fără cacao şi fără nuci ale producătorului de cafea fără boabe Voyage Foods.

Dacă aceste companii ajung la un număr suficient de mare de oameni, va fi un caz clasic a ceea ce economiştii şi capitaliştii climatici numesc „efectul de substituţie”: Pe măsură ce cafeaua tradiţională devine mai rară şi mai scumpă, consumatorii vor trece la alternative mai ieftine şi mai multe.

Iar cafeaua ar putea fi doar începutul. Voyage Foods vinde deja o alternativă Nutella fără nuci şi fără cacao. Compania spune că produsul său este comparabil ca preţ cu Nutella „adevărată”.

Pentru ca oamenii să se convertească de la mărcile pe care le cunosc, trebuie ca schimbarea să nu îi coste nimic, iar înlocuitorul trebuie să aibă un gust bun, spune directorul executiv Adam Maxwell.

„O boabă de cafea verde nu are niciun gust asemănător cu cel al unei ceşti de cafea pe care o bem şi de care ne bucurăm”, spune el. „Experienţa pe care o avem de la cafea sau de la ciocolată este într-adevăr determinată de procesul folosit pentru a le produce”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].