România va fi reprezentată şi la yachting la Jocurile Olimpice de la Paris

România va fi reprezentată şi la yachting la Jocurile Olimpice de la Paris

România va fi reprezentată la JO Paris 2024 şi la yachting. Ebru Bolat s-a calificat la ultimul turneu care a împărţit biletele olimpice, de la Hyeres, Franţa.

La clasa Ylca 6, Ebru a terminat pe locul 1, asigurându-şi participarea la JO. Ea a strâns 70 de puncte în 10 curse, de două ori a terminat prima, de două ori a doua şi o dată a treia. În restul întrecerilor a fost în top 10, arată Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

Ebru are două titluri de campioană europeană, la clasele Zoom8 şi Optimist, precum şi unul de vicecampionă mondială, la Zoom8.

Este pentru a treia oară în istoria participării la Jocurile Olimpice când România va fi reprezentată la yachting.

În 1980, la JO de la Moscova au concurat pentru România Mihai Butucaru, Mircea Carp, Adrian Arendt, Andrei Chiliman şi Cătălin Luchian. La Atlanta 1996 au fost prezenţi Mihai Butucaru şi Horia Ispaş.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].