Pedro Rocha, ales preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal. El cercetat într-o anchetă de corupţie

Pedro Rocha, ales preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal. El cercetat într-o anchetă de corupţie

Pedro Rocha a fost ales vineri preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal (RFEF), deşi este cercetat într-o anchetă de corupţie.

Rocha a ocupat funcţia de preşedinte interimar după ce Luis Rubiales a demisionat în septembrie, în urma scandalului iscat după ce a sărutat-o pe jucătoarea Jenni Hermoso, fără consimţământul acesteia, la Cupa Mondială feminină, fapt care a dus la o suspendare din partea FIFA, relatează Reuters.

“Pedro Rocha a fost ales preşedinte al RFEF după ce a primit sprijinul majorităţii membrilor adunării acestei instituţii care guvernează fotbalul spaniol”, se arată într-un comunicat al federaţiei.

Pe de altă parte, Guvernul spaniol a declarat joi că va desemna un comitet special pentru a supraveghea federaţia de fotbal, afectată de scandaluri, după ce poliţia spaniolă a percheziţionat sediul RFEF în cadrul unei anchete de corupţie în luna martie.

Rocha, care a fost pus sub anchetă de un judecător în această lună după ce a depus mărturie în calitate de martor în instanţă, a declarat la 16 aprilie că nu are “nicio cunoştinţă şi, prin urmare, nicio responsabilitate pentru faptele care fac obiectul anchetei”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].