Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat

Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat

Solskyi va fi ţinut în arest până la 24 iunie, dacă nu plăteşte cauţiunea, stabilită la 75,7 milioane de Hr (1,9 milioane de dolari), potrivit Suspilne.

Solskyi este suspectat de însuşirea ilegală a unor terenuri deţinute de statul ucrainean în valoare de 291 de milioane de Hr (7,4 milioane de dolari) şi de încercarea de a pune mâna pe un alt teren în valoare de încă 190 de milioane de Hr (4,8 milioane de dolari), relatează Kyiv Independent.

Procuratura specializată anticorupţie din Ucraina (SAPO) a anunţat joi că va cere arestarea lui Solskyi, cu opţiunea alternativă a unei cauţiuni de 200 de milioane de Hr (5 milioane de dolari). Instanţa a redus cauţiunea solicitată de mai mult de două ori.

Dacă va plăti cauţiunea, Solskyi va fi obligat să poarte o brăţară electronică şi să predea paşaportul şi alte documente, a scris Suspline.

Se pare că ministrului i-ar fi interzis să părăsească Kievul şi să comunice cu adjunctul său şi cu martorii în acest caz.

Solskyi şi-a prezentat demisia în parlamentul ucrainean joi, la doar o zi după ce a declarat că nu plănuia să demisioneze. Se aşteaptă ca demisia sa să fie analizată în cadrul celei mai apropiate sesiuni plenare.

Solskyi a negat acuzaţiile, afirmând că dosarul se referă la perioada 2017-2018, când a fost avocat, nu ministru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].