Marsilia: cu două zile înainte de sosirea flăcării olimpice, gunoaiele se acumulează pe străzi

Marsilia: cu două zile înainte de sosirea flăcării olimpice, gunoaiele se acumulează pe străzi

Cu două zile înainte de sosirea flăcării olimpice, coşurile de gunoi din Marsilia sunt pline. Din 1 mai, gunoierii sunt în grevă, cerând o îmbunătăţire a condiţiilor lor de muncă.

Autoritatea metropolitană Aix-Marseille-Provence a cerut prefecturii să îi recheme pe muncitori.

„Metropola a solicitat sprijinul forţelor de ordine pentru a pune capăt oricăror practici ilegale legate de această acţiune de grevă”, a precizat autoritatea metropolitană.

„Sunt foarte multe gunoaie pe străzi, în cartierul meu este oribil, este din ce în ce mai rău. Sunt o mulţime de şobolani. Nu este nimic nou în Marsilia, dar situaţia începe cu adevărat să se înrăutăţească”, a declarat un trecător pentru TF1.

Greviştii cer ca indemnizaţia de dificultate să fie majorată de la 15% la 30%. De asemenea, ei cer o revizuire completă a serviciului public de curăţenie urbană.

Aceste revendicări sunt „inacceptabile” în opinia Consiliului metropolitan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].