Directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost reţinut

Directorul Direcţiei Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost reţinut

Procurorii DNA anunţă, vineri, reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a lui Stănculescu Cătălin-Liviu, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Totodată, s-a dispus control judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de administratorul unei societăţi comerciale, cercetat pentru dare de mită.

Conform procurorilor, în perioada 25.07.2022 – 23.03.2023, la diferite intervale de timp, Stănculescu ar fi primit în mod direct, pentru sine, suma totală de 13.000 euro de la administratorul unei societăţi aflate în raporturi contractuale cu CEO (martor), lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra Directoratului CEO, cu atribuţii în aprobarea plăţilor, şi că îi va determina pe aceştia să urgenteze plata facturilor emise de societatea omului de afaceri într-un termen cât mai scurt de la data emiterii lor.

La data de 06.01.2024, în Bucureşti, într-un restaurant, celălalt inculpat ar fi promis unei persoane din conducerea unei companii de stat (martor) 200.000 de euro în legătură cu atribuirea către societatea inculpatului, în condiţii neconcurenţiale, a unui contract în valoare de 1.000.000 euro, având ca obiect lucrări de demolare şi gestionare deşeuri. Cu aceeaşi ocazie, inculpatul i-ar fi indicat martorului şi modalitatea prin care urma să intre în posesia contractului, respectiv: trucarea procedurii de achiziţie prin inserarea în caietul de sarcini a unor cerinţe preferenţiale, care să avantajeze societatea inculpatului cu care acesta intenţiona să se înscrie în procedură şi transmiterea de către inculpat a altor oferte cu un preţ mai mari faţă de cel al societăţii cu care intenţiona să câştige procedura.

Procurorii au instituit măsuri asiguratorii asupra conturilor bancare aparţinând lui Stănculescu pentru garantarea confiscării speciale a sumei de 13.000 euro.

În dosar se mai fac cercetări şi faţă de alte două persoane fizice pentru săvârşirea unor infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au formulat propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile cu privire la Stănculescu.

Joi s-au făcut percheziţii domiciliare în 7 locaţii din Bucureşti şi Sibiu, Gorj, Ilfov şi Dolj, din care una este sediul unei societăţi comerciale cu capital majoritar de stat, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].