ZF: Cipru, o ţară cu puţin peste 1 milion de locuitori, atrage aproape 4 milioane de turişti anual

ZF: Cipru, o ţară cu puţin peste 1 milion de locuitori, atrage aproape 4 milioane de turişti anual

Cipru a atras anul trecut aproape 4 mi­li­oane de turişti străini, un număr impre­sio­nant, având în vedere că populaţia ţării era de puţin peste 1 milion de locuitori anul tre­cut. România este şi ea în top 10 pieţe pentru turismul din Cipru, iar oficialii insulei spun că este o piaţă a cărei importanţă creşte pentru ei. Anul trecut, 80.000 de turişti din România au ajuns în Cipru, în creştere cu 96% faţă de 2022. Numărul românilor care merg în vacanţă în Cipru a crescut puternic în ultimii ani. De exemplu, în 2017, numărul lor era de puţin peste 49.300 de persoane, pe când anul trecut a ajuns la o valoare aproape dublă.

„Considerăm România ca o piaţă impor­tantă pentru Cipru. Piaţa are un potenţial uriaş de creştere, remarcăm cererea în creş­tere din România anual, iar cifrele sosirilor de turişti din România care s-au dublat în 2023 (80.000 de turişti) vin să confirme acest fapt. Piaţa românească cu potenţial în creştere este printre primele 10 pieţe pentru Cipru“, a spus pentru ZF Ivan Gorobets, sales and marketing officer, international relations, Oficiul de Turism al Ciprului.

Cei peste 80.000 de turişti români care şi-au petrecut vacanţele în Cipru anul trecut plasează România pe a şaptea poziţie în clasamentul pieţelor din care vin cei mai mulţi turişti în insulă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].