Creditul privat total pentru populaţie şi firme a mers cu frâna trasă în T1/2024

Creditul privat total pentru populaţie şi firme a mers cu frâna trasă în T1/2024

Luna martie a adus un avans anual al creditării de doar 4,7%, după ce în februarie creşterea a fost de 4,9%, iar în ianuarie a fost înregistrat un salt anual de 5,7% faţă de aceeaşi periaodă din 2023.

În termeni reali, creditul total a scăzut însă în luna martie cu 1,8% faţă de martie 2023.

Pe valute, după un salt anual de doar 1,1%, soldul creditelor totale în valută a ajuns în martie 2024 la 120,7 mld. lei, la aproape jumătate faţă de volumul împrumu­turilor private în lei, de 267 mld. lei, care a avansat cu 6,4% faţă de martie 2023 (-0,2% în termeni reali), potrivit celor mai recente date ale BNR privind indicatorii monetari.

Analizând evoluţia lunară, observăm că în luna martie, creditarea privată a crescut cu 1,1% faţă de fe­bruarie 2024 (0,6% în termeni reali), până la 388 mld. lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].