Mauricio Pochettino se desparte de Chelsea după un singur sezon

Mauricio Pochettino se desparte de Chelsea după un singur sezon

Clubul din vestul Londrei a declarat că mutarea a fost realizată de comun acord. Pochetino mai avea un an din contractul său de doi ani.

Decizia vine după ce Chelsea şi-a asigurat un loc în Europa cu un loc şase în Premier League, cu o victorie în ultima etapă, duminică, în faţa lui Bournemouth.

Dacă va fi vorba de un loc în Europa League sau în Europa Conference League depinde de rezultatul finalei Cupei Angliei de sâmbătă dintre Manchester City şi Manchester United.

Pochettino a avut parte de un început dificil în cariera sa la Chelsea, care a fost afectată de accidentări – inclusiv a căpitanului clubului Reece James şi a vicecapitanului Ben Chilwell.

Dar o ultimă victorie – cu un total de cinci succese în ultimele cinci meciuri de campionat – a asigurat un loc european pentru sezonul următor.

Directorii sportivi Laurence Stewart şi Paul Winstanley au declarat: „În numele tuturor celor de la Chelsea, am dori să ne exprimăm recunoştinţa faţă de Mauricio pentru serviciile sale în acest sezon.

„El va fi binevenit oricând înapoi pe Stamford Bridge şi îi dorim toate cele bune în viitoarea sa carieră de antrenor”.

Pochettino a declarat, citat de Sky News: „Mulţumesc grupului de proprietari şi directorilor sportivi de la Chelsea pentru oportunitatea de a face parte din istoria acestui club de fotbal.

„Clubul este acum bine poziţionat pentru a continua să avanseze în Premier League şi în Europa în anii următori”.

Clubul a declarat că nu va face alte declaraţii până când nu va fi numit un nou manager – a şaptea numire permanentă în cinci ani.

În ultimele săptămâni, Pochettino a lăsat să se înţeleagă că ar putea părăsi clubul, spunând în conferinţele de presă că „nu ar fi sfârşitul lumii” dacă ar pleca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].