SUA vor anunţa un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina – surse

SUA vor anunţa un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina - surse

Statele Unite pregătesc un pachet de ajutor militar în valoare de 400 de milioane de dolari pentru Ucraina, în condiţiile în care SUA revin la un ritm obişnuit de furnizare de arme Kievului după adoptarea unei legi în acest sens, a declarat vineri un oficial american pentru Reuters.

Pachetul de ajutor pentru Ucraina include artilerie, muniţie pentru apărarea antiaeriană, muniţie antitanc, vehicule blindate şi arme de calibru mic care pot fi folosite pe câmpul de luptă, a declarat oficialul, sub rezerva anonimatului.

Ajutorul militar se va face prin Autoritatea prezidenţială de reducere a resurselor (Presidential Drawdown Authority – PDA), care îl autorizează pe liderul de la Casa Albă să transfere ajutoare militare din stocurile americane fără aprobarea specifică a Congresului SUA în caz de urgenţă.

Congresul american a autorizat recent ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 60,8 miliarde de dolari, inclusiv PDA în valoare de 8 miliarde de dolari.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].