Desantul aerian în cadrul exerciţiului SWIFT RESPONSE 24 închide circulaţia pe Autostrada Transilvania (A3)

Desantul aerian în cadrul exerciţiului SWIFT RESPONSE 24 închide circulaţia pe Autostrada Transilvania (A3)

Operaţia aeropurtată multinaţională Joint Forcible Entry, care include şi desantare de tehnică militară, se va derula pe parcursul mai multor zile. Secvenţa principală din România este planificată duminică, 12 mai, în zona Bazei 71 Aeriană General Emanoil Ionescu din Câmpia Turzii.

Operaţii similare se vor desfăşura, în această perioadă, şi în alte cinci state aliate şi partenere (Estonia, Macedonia de Nord, R. Moldova, Polonia şi Suedia), realizându-se, astfel, cea mai mare operaţie de desant din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, notează Monitorul Apărării şi Securităţii.

În ţara noastră, SWIFT RESPONSE 24 este conectat cu exerciţiul WING SPRING 24 / DACIA 24, la care participă, în această perioadă, forţe ale Brigăzii 81 Mecanizate General Grigore Bălan dislocate în Centrul Naţional de Instruire Întrunită Getica din Cincu, jud. Braşov, şi în poligonul Bogata, Turda, jud Cluj.

Având în vedere numărul mare de militari şi echipamente care vor fi desantate în zona Bazei 71 Aeriană din Câmpia Turzii şi posibilitatea ca dispersia acestora la aterizare să aibă o amprentă la sol semnificativă, cu sprijinul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. şi a Inspectoratului General al Poliţiei Române, Brigada Autostrăzi, se va închide circulaţia pe Autostrada Transilvania (A3), pe tronsonul Târgu Mureş – Câmpia Turzii, de la km 36+000 m, nod rutier Cheţani, până la km 51+796 m, nod rutier Câmpia Turzii, în data de 12 mai, în intervalul orar 17.00-20.00, pentru aproximativ 30-45 de minute (cu posibilitatea amânării pentru data de 13 mai). Alternativ, în intervalul orar menţionat, participanţii la trafic pot utiliza drumul naţional DN15.

În situaţia unor condiţii meteo nefavorabile, activitatea se replanifică, în aceleaşi coordonate, pentru data de 13 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].