Nicolae Ciucă, de Ziua Europei: Europa este acasă oriunde

Nicolae Ciucă, de Ziua Europei: Europa este acasă oriunde

„Ziua Europei este şi sărbătoarea noastră pentru că, în România, Europa este acasă oriunde. Europa înseamnă fiecare stradă, şcoală şi spital care au fost reabilitate ori construite cu fonduri primite de la Bruxelles. Visul european a început la 9 mai 1950, când ministrul francez al Afacerilor Externe, Robert Schuman, a ţinut discursul care a pus piatra de temelie a Uniunii Europene. Astăzi, celebrăm momentul în care foşti oponenţi într-un război nimicitor au pus solidaritatea şi dezvoltarea comună mai presus de resentimente”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

El afirmă că „pe linia frontului din Ucraina, visul european este apărat cu arma în mână de ambiţiile imperialiste ale regimului autoritar de la Moscova”.

„În schimb, cetăţenii români au şansa de a construi visul european la ei acasă. Avem datoria de a duce mai departe promisiunea europeană de pace, solidaritate şi prosperitate comună, pornită la 9 mai 1950 prin Declaraţia Schuman”, încheie Ciucă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].