Nadal a obţinut cu greu victoria în primul tur la Roma

Nadal a obţinut cu greu victoria în primul tur la Roma

Spaniolul pierduse doar unul dintre cele 18 meciuri anterioare din runda inaugurală de la Roma şi a fost pe cale să-l adauge şi pe al doilea după un prim set dezamăgitor împotriva lui Bergs.

De 10 ori campion în capitala Italiei, spaniolul a ridicat nivelul de joc în seturile al doilea şi al treilea, pentru a triumfa după două ore şi 54 de minute.

Nadal participă la al treilea său turneu consecutiv în circuit în acest sezon, după ce a ajuns în turul patru la Madrid. El nu a părut să fie în cea mai bună formă în prima sa întâlnire directă din circuit cu Bergs, dar a abordat mai bine momentele cheie, salvând toate cele cinci mingi de break cu care s-a confruntat în seturile al doilea şi al treilea, potrivit Infosys ATP Stats.

Nadal, care are un scor de 7-3 în acest sezon, nu a dat semne de limitări fizice în faţa unui public numeros pe terenul central.

Fostul lider mondial îl va înfrunta în turul doi pe polonezul Hubert Hurkacz, al şaptelea favorit. Nadal deţine cele mai multe victorii (70) la Foro Italico, unde a cucerit primul titlu la debut, în 2005. Cel mai recent triumf al său la evenimentul pe zgură a venit în 2021.

Bergs a trecut de calificările de la Roma şi a jucat pentru prima sa victorie într-un meci ATP Masters 1000. Jucătorul de 24 de ani s-a bucurat de succes pe zgură în acest an în circuitul ATP Challenger, câştigând un trofeu pe această suprafaţă în Statele Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].