Lando Norris, de la McLaren, a câştigat Marele Premiu de la Miami, prima sa victorie în Formula 1

Lando Norris, de la McLaren, a câştigat Marele Premiu de la Miami, prima sa victorie în Formula 1

A fost un triumf mult aşteptat pentru britanicul care deţinea recordul pentru cele mai multe podiumuri fără victorie (15), după ce a terminat pe locul doi de opt ori în 110 mari premii.

Verstappen părea bine plasat pentru a obţine a cincea victorie în şase curse, până când un accident la jumătatea cursei a permis celor de la McLaren să profite de o perioadă de safety car, Norris intrând la boxe şi ieşind în frunte.

În căutarea unei triple victorii la Miami, olandezul a umplut oglinzile lui Norris la reluarea cursei, dar Red Bull-ul său nu a reuşit să-l provoace cu adevărat pe Norris, McLaren-ul acestuia distanţându-se.

Charles Leclerc de la Ferrari a completat podiumul, ajungând pe locul trei în faţa coechipierului Carlos Sainz, care a fost penalizat ulterior cu cinci secunde pentru implicarea sa într-o coliziune cu Oscar Piastri de la McLaren, ceea ce l-a făcut pe spaniol să coboare pe locul cinci.

Penalizarea l-a urcat cu un loc pe colegul lui Verstappen de la Red Bull, Sergio Perez, până pe locul patru.

„Era şi timpul! Ce cursă. A fost o cursă care a durat mult timp. În sfârşit am reuşit să o fac”, a declarat Norris pentru Sky Sports. „Sunt atât de fericit pentru întreaga mea echipă. În sfârşit, am livrat pentru ei.

„O zi lungă, o cursă grea. În cele din urmă în top, aşa că sunt pe lună. Sunt pur şi simplu mândru. O mulţime de oameni s-au îndoit de mine de-a lungul acestui drum.

„Am făcut o mulţime de greşeli în ultimii cinci ani în scurta mea carieră, dar astăzi am pus totul laolaltă.”

Până duminică, weekendul a fost dominant Red Bull, cu Verstappen realizând cel mai bun timp în singura sesiune de antrenamente şi în calificările pentru sprint de vineri. Olandezul a câştigat şi cursa de sprint şi a obţinut pole position-ul sâmbătă.

Locul al doilea obţinut la Miami a avut un impact redus asupra clasamentului piloţilor, el continuând să deţină un avans de 35 de puncte faţă de Perez.

Septuplul campion mondial de la Mercedes, Lewis Hamilton, a fost al şaselea, iar Yuki Tsunoda de la RB a fost al şaptelea, urmat de George Russell, pe celălalt Mercedes.

Dublul campion mondial de la Aston Martin, Fernando Alonso, a prins locul nouă, în timp ce Esteban Ocon a adus primul punct al sezonului pentru Alpine, trecând pe locul 10.

Plecat din pole position, Verstappen a fost la conducere în primele 20 de tururi, dar nu a reuşit să pună un avans mai mare de trei secunde faţă de Piastri.

La jumătatea cursei, Verstappen a făcut o greşeală, fără a fi pus sub presiune, ieşind în afara traseului şi lovind un stâlp care s-a rupt şi a rămas pe pistă. Comisarii de cursă au dictat imediat virtual safety car.

Verstappen a intrat rapid la boxe, iar Piastri, care fusese deja la schimbul de pneuri, a preluat conducerea.

În timp ce prima rundă de opriri la boxe era pe cale să se încheie şi Verstappen era aproape de a prelua din nou conducerea, McLaren a primit o şansă.

Logan Sargeant de la Williams a intrat în derapaj şi s-a lovit de zid, declanşând intrarea maşinii de siguranţă. Asta i-a permis lui Norris să intre la boxe şi să iasă în frunte, pe un loc pe care nu l-a mai cedat până la final.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].