Alianţă istorică de 300 milioane de dolari împotriva bolilor cauzate de schimbările climatice

Alianţă istorică de 300 milioane de dolari împotriva bolilor cauzate de schimbările climatice

Fundaţia Novo Nordisk, Wellcome şi Fundaţia Bill şi Melinda Gates au anunţat luni, în Danemarca, parteneriatul de cercetare, axat în special pe găsirea de soluţii accesibile pentru persoanele din ţările cu venituri mici şi mijlocii.

Fiecare dintre ele va investi 100 de milioane de dolari în această iniţiativă de trei ani.

Unul dintre obiectivele principale este „eliminarea barierelor dintre domeniile de cercetare adesea izolate”, a declarat Mads Krogsgaard Thomsen, director executiv al Fundaţiei Novo Nordisk, anunţă Reuters.

De exemplu, COVID-19 a arătat că obezitatea poate fi un factor de risc pentru gravitatea unor boli infecţioase, în timp ce fenomenele meteorologice extreme legate de schimbările climatice pot provoca insecuritate alimentară, lăsând copiii subnutriţi şi mai vulnerabili la boli mortale precum rujeola şi holera.

Partenerii au declarat că progresele înregistrate în ştiinţa nutriţiei şi în înţelegerea microbiomului intestinal au deschis uşa pentru a înţelege mai bine „impactul pe care îl au supranutriţia şi subnutriţia asupra tuturor aspectelor legate de sănătate şi dezvoltare”.

Iniţiativa este importantă, având în vedere atenţia scăzută acordată sănătăţii la nivel mondial după pandemie.

Directorul executiv al Wellcome, John-Arne Røttingen, a declarat, de asemenea, că este vorba de abordarea „eşecurilor pieţei”.

Finanţarea va include, de asemenea, sprijin pentru cercetătorii din ţările cu venituri mici şi mijlocii, iar partenerii au declarat că sunt în căutare de parteneri privaţi, filantropici şi publici.

„Cele mai eficiente soluţii la provocările presante apar adesea chiar din comunităţile pe care le afectează”, a declarat Catherine Kyobutungi, director executiv al African Population and Health Research Center, o importantă instituţie de cercetare ştiinţifică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].