Macron, înainte de sosirea lui Xi Jinping: “Avem nevoie de chinezi”

Macron, înainte de sosirea lui Xi Jinping: "Avem nevoie de chinezi”

Preşedintele francez Emmanuel Macron solicită o actualizare a legăturilor economice ale ţării cu China, chiar în momentul în care liderul ţării, Xi Jinping, este aşteptat să se deplaseze în Franţa pentru o vizită de stat.

Imaginea articolului Macron, înainte de sosirea lui Xi Jinping: "Avem nevoie de chinezi”

Macron, înainte de sosirea lui Xi Jinping: “Avem nevoie de chinezi”

Într-un amplu interviu acordat publicaţiei La Tribune Dimanche, preşedintele francez afirmă că Europa doreşte mai multă reciprocitate în legăturile sale economice cu China, pentru a-şi asigura mai bine securitatea economică. „Solicit un «aggiornamento», deoarece China are acum capacităţi excedentare în multe domenii şi exportă masiv în Europa”, a declarat Macron în interviu, folosind cuvântul italian pentru actualizare.

Xi este aşteptat să aterizeze în Franţa duminică după-amiază, prima oprire a unui turneu de cinci zile în Europa. Vizita are loc în condiţiile în care legăturile ajung în cel mai tensionat punct din ultimele decenii, pe fondul unei serii de anchete ale Uniunii Europene privind subvenţiile excesive şi al acuzaţiilor de spionaj şi atacuri cibernetice sponsorizate de stat din partea Chinei. Deşi se spune că Macron a susţinut o investigaţie cheie a UE privind vehiculele electrice chinezeşti la sfârşitul anului trecut, el se află, de asemenea, într-o ofensivă “de farmec”, în timp ce încearcă să atragă investiţii din partea celei de-a doua economii mondiale.

După ce îl va găzdui pe Xi la un dineu la Palatul Elysee din Paris, el îl va duce pe oaspetele său chinez într-o zonă din Munţii Pirinei unde a petrecut timp în casa bunicii sale în copilărie. Anul trecut, Xi l-a invitat pe Macron să împartă un ceai la reşedinţa guvernatorului din Guangdong, o funcţie deţinută cândva de tatăl său. În pofida poziţiei dure a lui Macron în ceea ce priveşte problemele economice, preşedintele francez apără rolul Europei ca putere de echilibrare care permite Chinei să rămână inclusă în discuţia globală. „Să fie clar, nu propun să ne distanţăm de China”, a declarat el în interviu. „Fie că este vorba despre climă sau despre siguranţă, avem nevoie de chinezi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

FOTO. Cât de frumoasă e iubita milionarului care a fost timp de 8 ani amantul soţiei fratelui său

PROSPORT.RO

Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial

CANCAN.RO

Meseria, la mare căutare pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, care DISPARE de tot în România

GANDUL.RO