Felix Auger-Aliassime ajunge în finală ca beneficiar a trei abandonuri la Madrid Open

Felix Auger-Aliassime ajunge în finală ca beneficiar a trei abandonuri la Madrid Open

Ceilalţi doi jucători care i-au deschis canadianului drumul spre finală au fost Jannik Sinner şi Jakub Mensik, ceea ce face ca Auger-Aliassime să fi jucat doar trei meciuri complete în acest turneu.

„Este o nebunie. Nu ştiu dacă i s-a mai întâmplat vreodată unui jucător. Este o situaţie ciudată în care să te afli”, a spus Auger-Aliassime. „Nu mi s-a întâmplat niciodată în cariera mea de până acum. O retragere sau o calificare sau abandonuri de acest fel… Una după alta, aşa. Nu mi-a venit să cred ce se întâmplă când am văzut că spatele lui a cedat şi s-a blocat. Îmi pare foarte rău pentru el. Şi eu am avut accidentări. Ne putem imagina cu toţii cum e să ieşi într-o seară ca asta sperând să câştigi şi să treci mai departe. Să te lupţi cu adversarul tău şi să nu poţi juca. Am multă empatie pentru Jiri. În ceea ce mă priveşte, nu pot face nimic altceva decât să încerc să mă pregătesc pentru duminică”.

Dar canadianul nu vede acest lucru ca pe un semn în favoarea sa, spunând că mulţi jucători ATP se accidentează şi se retrag. „Nu cred că este vorba despre mine în acest moment. Este vorba despre aceşti jucători. Jannik a trebuit să se retragă din turneu. L-am văzut pe Carlos retrăgându-se astăzi de la Roma. Sunt vremuri nebune pentru elita sportului nostru, care se retrage de la multe evenimente… Pentru mine este un ritm ciudat, pentru că nu am jucat atât de mult şi sunt în finală. Mă pot concentra doar pe prima săptămână pe care am avut-o. Am jucat un meci grozav cu Casper. Mi-am oferit o şansă de a fi în QF şi apoi s-au întâmplat circumstanţe nebuneşti. Nu am multe de spus decât să mă pregătesc pentru duminică”.

Următorul adversar este Rublev şi canadianul a fost laudativ la adresa acestuia, spunând că merită să se întoarcă într-o finală.

„Întotdeauna am avut bătălii în trei seturi cu Rublev. Chiar şi în 2018, eram mult mai tânăr, dar este întotdeauna distractiv. Este întotdeauna o bătălie grea. Am avut un meci strâns cu el la Rotterdam anul acesta, am avut câteva mingi de meci, aşa că sper să fie de partea mea de data aceasta. Este întotdeauna un jucător care luptă din greu şi este mereu prezent la fiecare turneu. Cu toţii avem suişuri şi coborâşuri ca jucători, dar el este mereu acolo. De aceea îl vedem din nou într-o finală mare ca aceasta. Chiar o merită”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].