Ungaria. Cheltuielile pentru apărare vor fi majorate dacă războiul din Ucraina se prelungeşte în 2025

Ungaria. Cheltuielile pentru apărare vor fi majorate dacă războiul din Ucraina se prelungeşte în 2025

Ungaria va fi nevoită să majoreze cheltuielile pentru apărare anul viitor, dacă războiul din Ucraina se prelungeşte, reducând fondurile disponibile pentru alte cheltuieli, a declarat vineri prim-ministrul Viktor Orban la radioul public, potrivit Reuters.

„Dacă războiul se prelungeşte până în 2025, atunci nivelul cheltuielilor pentru apărare din 2023-2024 nu va fi suficient şi va trebuie să fie crescut”, a spus Orban.

Deşi se opune sprijinului militar şi financiar occidental acordat Ucrainei, Ungaria şi-a mărit cheltuielile pentru apărare, până la 2,43% din PIB anul trecut.

Guvernul maghiar a anunţat luna trecută că va amâna o serie de investiţii în valoare de aproximativ 1% din PIB pentru a reduce deficitul bugetar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].