883 de permise de conducere au reţinut poliţiştii de 1 Mai

883 de permise de conducere au reţinut poliţiştii de 1 Mai

Potrivit unui bilanţ al MAI pentru ziua de miercuri, 1 Mai, angajaţii ministerului au intervenit la 4.505 evenimente, 2.970 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.535 situaţiilor de urgenţă.

La frontiere, în ultimele 24 de ore, poliţiştii au efectuat formalităţile de control pentru 125.513 persoane, care au intrat în ţara noastră, dintre care 7.972 de cetăţeni ucraineni.

De asemenea, în ultima zi, în aplicaţia eDAC, au fost efectuate 32.186 de verificări, fiind returnate 36 de alerte, dintre care 5 referitoare la persoane care erau date în urmărire, 5 la persoane dispărute, 6 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 4 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

În acţiunile desfăşurate, poliţiştii rutieri au reţinut 883 de permise de conducere unor şoferi care reprezentau un pericol pentru cetăţeni, existând riscul ca aceştia să producă accidente grave. Astfel, 86 de permise au fost suspendate pentru conducerea sub influenţa alcoolului şi 13 pentru conducerea sub influenţa drogurilor sau substanţelor interzise. De asemenea, au fost retrase 403 certificate de înmatriculare.

La poliţie au fost semnalate 916 posibile infracţiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 188 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 207 fapte penale.

S-au dispus măsuri preventive pentru 37 de persoane şi au fost depistate 24 de persoane urmărite naţional sau internaţional.

Totodată, poliţiştii şi jandarmii au constatat 11.548 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,9 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 98 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 8 obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 361 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 420.500 lei, fiind dispuse măsurile necesare pentru remedierea disfuncţionalităţilor care reprezintă un pericol pentru cetăţeni.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.268 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 60 pentru stingerea de incendii şi 11 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 7 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 16 misiuni aero-medicale, fiind salvate 11 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].