Mare Britanie vrea să trimită militari în Fâşia Gaza pentru a sprijini furnizarea de ajutoare

Mare Britanie vrea să trimită militari în Fâşia Gaza pentru a sprijini furnizarea de ajutoare

Marea Britanie are în vedere trimiterea de soldaţi în Fâşia Gaza pentru a sprijini livrările de ajutoare odată ce un nou coridor va fi deschis în luna mai, potrivit BBC.

Imaginea articolului Mare Britanie vrea să trimită militari în Fâşia Gaza pentru a sprijini furnizarea de ajutoare

Mare Britanie vrea să trimită militari în Fâşia Gaza pentru a sprijini furnizarea de ajutoare

Forţele britanice ar putea conduce camioanele de pe nave de debarcare de-a lungul unui dig temporar până pe plajă şi ar putea transporta bunurile într-o zonă de distribuţie securizată pe uscat, deşi nu a fost luată nicio decizie, potrivit BBC, care citează persoane familiare cu acest subiect.

Marea Britanie a fost implicată îndeaproape în planificarea operaţiunii de ajutor pe mare, iar secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că Regatul Unit continuă să îşi asume “un rol de lider în furnizarea de sprijin în coordonare cu SUA şi cu alţi aliaţi internaţionali”.

Deşi s-ar face un efort uriaş pentru a proteja forţele aliate atât în larg, cât şi pe uscat, trupele britanice s-ar putea confrunta cu un risc mai mare de atac din partea Hamas şi a altor grupuri armate.

Mai mult de 30.000 de palestinieni au fost ucişi în Gaza de la începutul campaniei militare israeliene după atacul asupra Israelului din 7 octombrie, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas. SUA, Marea Britanie şi UE fac presiuni asupra guvernului israelian pentru a permite intrarea mai multor ajutoare pe teritoriul palestinian pentru a atenua criza umanitară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].

FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul

PROSPORT.RO

Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25 de ani

CANCAN.RO

Pensionarii vor primi banii înaintea Paștelui. Poșta Română a început distribuirea în avans a pensiilor

GANDUL.RO