Schemă de înşelăciune online care a prejudiciat persoane fizice şi firme cu aproape 700.000 lei

Schemă de înşelăciune online care a prejudiciat persoane fizice şi firme cu aproape 700.000 lei

Poliţiştii din Bucureşti au făcut joi 8 percheziţii într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de înşelăciune.

În perioada 2022 – prezent, trei persoane, cu spijinul altor trei, ar fi realizat un mecanism de fraudare şi ar fi înfiinţat trei societăţi comerciale, iar prin intermediul platformelor de socializare, ar fi făcut campanii de recrutare parteneri pentru vânzarea de produse sau cursuri online, informează Poliţia Capitalei.

Astfel, bănuiţii ar fi indus în eroare atât clienţii care s-ar fi înscris în aceste campanii şi care ar fi plătit sume modice, respectiv 100 de lei de persoană, fără a obţine beneficiile promise, cât şi firmele de curierat prin care ar contracta servicii în condiţii cât mai avantajoase, pe care, încă de la început, intenţionează să nu le achite.

Totodată, s-a mai stabilit faptul că, prejudiciul cauzat este de aproximativ 690.000 de lei, 390.000 lei fiind în dauna firmelor de curierat şi 300.000 de lei în dauna persoanelor fizice.

S-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra a două autoturisme, în valoare de aproximativ 45.000 de euro.

Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de doi dintre aceştia a fost dispusă, ulterior, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].