Stolojan: Decizia coaliţiei, a doua eroare care se face. Îl avantajează categoric pe Nicuşor Dan

Stolojan: Decizia coaliţiei, a doua eroare care se face. Îl avantajează categoric pe Nicuşor Dan

„Punctul meu de vedere este că dacă se renunţă acum la doctorul Cîrstoiu, e a doua eroare care se face, pentru că prima eroare a fost să se meargă cu candidat unic la Primărie. Sunt două partide, alegerile locale au specificul lor. Dacă la europarlamentare e total justificată participarea pe listă comună, pentru că obiectivele României sunt aceleaşi şi pentru PNL şi pentru PSD în PE şi în UE, dincoace, lucrurile sunt foarte clare, problemele sunt locale şi partidele trebuie să participe independent (…). Toată treaba începe să pară extrem de neserioasă (…). E prea târziu, deja, adică suntem în ceasul al doisprezecelea”, a declarat, la RFI, Theodor Stolojan.

În opinia sa, decizia coaliţiei îl avantajează pe actualul primar, Nicuşor Dan: „Categoric, e în avantajul lui”.

Întrebat dacă ruperea alianţei PSD-PNL pentru Primăria Capitalei înseamnă că nu va exista un candidat comun la alegerile prezidenţiale din septembrie, Theodor Stolojan a răspuns: „Eu cred că e firesc să avem candidaţi separaţi. Totuşi, să nu uităm, indiferent că noi discutăm acum aşa de o topire a diferenţelor ideologice etc. etc., totuşi, PNL e un parrid care doreşte ca în România modelul politic să fie o democraţie liberală. Cei din PSD doresc o democraţie socială. Deci suntem diferiţi (…). Democraţia liberală este cea care a dat rezultate foarte bune, a scos din sărăcie miliarde de oameni, în timp ce democraţia socială uneori a dat rateuri cumplite”.

Liderii PSD şi PNL au decis să rupă coaliţia la Bucureşti. Surse din lumea politică anunţă decizia care a fost luată la finalul unei şedinţe maraton. PSD şi PNL vor avea candidaţi separaţi şi vor renunţa la medicul Cătălin Cîrstoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].