Războiul din Ucraina, ziua 790. Ucraina şi SUA au ,,finalizat” acordurile pentru rachetele cu rază lungă de acţiune / Atacuri asupra Kievului din timpul nopţii, respinse

Războiul din Ucraina, ziua 790. Ucraina şi SUA au ,,finalizat” acordurile pentru rachetele cu rază lungă de acţiune / Atacuri asupra Kievului din timpul nopţii, respinse

UPDATE POLITICO: Următorul pachet pentru Ucraina va fi mai mare decât în mod normal 

Administraţia Biden pregăteşte un pachet de ajutor militar mai mare decât în mod normal pentru Ucraina, care va include şi vehicule blindate, pe lângă artileria şi apărarea aeriană de care este nevoie urgentă, potrivit a doi oficiali americani, citaţi de POLITICO.

O altă persoană a spus, sub protecţia anonimatului, că din transport vor face parte şi alte vehicule de luptă Bradley. Se aşteaptă ca în pachet să se regăsească şi Humvee-uri mai vechi şi transportoare blindate de personal M113, precum şi rachete.

Până în acest moment, Pentagonul a refuzat să comenteze informaţia.

UPDATE Toate atacurile aeriene ruseşti asupra Kievului din timpul nopţii au fost respinse

Forţele de apărare antiaeriană ale Ucrainei au doborât toate ţintele aeriene pe care ruşii le-au lansat asupra Kievului, potrivit unui anunţ al Administraţiei militare a oraşului Kiev postat pe canalul Telegram. 

,,Alerta de raid aerian de peste noapte în capitală a fost legată de ameninţarea cu drone. Potrivit unor rapoarte provizorii, inamicul a lansat un lot de drone din regiunea Kursk (Federaţia Rusă) care a zburat prin regiunile Sumî şi Cherkasy înainte de a se apropia de Kiev dinspre sud-vest”, se arată în raport.

UPDATE Marea Britanie va acorda un ajutor militar majorat pentru Ucraina

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak va anunţa o majorare cu 617 milioane de dolari a sprijinului militar pentru Ucraina în timpul vizitei sale în Polonia, care va avea loc astăzi, pe 23 aprilie. Anunţul va fi însoţit de un avertisment potrivit căruia înfrângerea Rusiei este imperativă pentru a opri orice avansare ulterioară a trupelor sale în Europa, notează The Kyiv Independent. 

În acest sens, anunţul acestei majorări de finanţare va aduce asistenţa militară totală a Londrei pentru acest an fiscal la aproximativ 4 miliarde de dolari. Acţiunea urmează îndeaproape aprobării ajutorului pentru Ucraina de către Camera Reprezentanţilor din SUA.

UPDATE Ucraina va primi ajutoarele militare din partea SUA mai devreme decât este aşteptat

Primul lot de ajutor militar american va fi livrat Ucrainei ,,mai repede decât crede cineva că este posibil”, după aprobarea finală, a declarat Bill Keating, un congresman democrat din Massachusetts, în timpul unei conferinţe de presă la Kiev din 22 aprilie, notează The Kyiv Independent. 

Oficiali anonimi din domeniul apărării din SUA au declarat săptămâna trecută pentru POLITICO faptul că Pentagonul a pregătit deja transporturi de arme şi echipamente în aşteptarea adoptării proiectului de lege de către Senat şi, ulterior, de preşedintele Joe Biden.

,,Nu cunoaştem calendarul şi, chiar dacă l-am cunoaşte, nu am spune nimănui, deoarece ar putea afecta o strategie în război”, a declarat un congresman reporterilor în Piaţa Mykhailivska din Kiev.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Proiectul de lege prevede ca administraţia Biden să livreze rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune atunci când este posibil ,,după data promulgării prezentei legi”.

Pachetul de asistenţă militară, în valoare de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost adoptat săptămâna trecută de Camera Reprezentanţilor din SUA şi se află în Senat, urmând a fi supusă la vot, notează The Kyiv Independent.

Într-o postare pe platforma X, Volodimir Zelenski a anunţat că preşedintele Joe Biden va semna legea ,,pe măsură ce va fi aprobată de Senat”, care va permite livrarea de echipament militar către Kiev.

Cancelarul german, Olaf Scholz, şi-a exprimat de mai multe ori refuzul de a trimite sisteme Patriot în Ucraina, motivând că un astfel de pas ar băga Germania în conflict.

Ucraina face apel în continuare la aliaţii săi occidentali pentru a-i trimite rachete cu rază lungă de acţiune, inclusiv noile ATACMS, însă, momentan, cererea se loveşte de o reticenţă din partea Occidentului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].