Antrenorul Barcelonei îi laudă pe rivalii de la Real Madrid înainte de El Clasico

Antrenorul Barcelonei îi laudă pe rivalii de la Real Madrid înainte de El Clasico

Los Blancos au un avans de opt puncte în fruntea campionatului spaniol, iar Barcelona, campioana en-titre, are nevoie de o victorie duminică pe Santiago Bernabeu pentru a spera în continuare.

După ce Barcelona a fost eliminată din Liga Campionilor în faţa lui Paris Saint-Germain, iar Real a învins-o pe Manchester City, Xavi a recunoscut calitatea rivalilor care au câştigat de 14 ori în istorie Liga Campionilor.

“Când ai câştigat de atâtea ori, joci cu mai mult calm, mai puţină disperare, mai multă încredere, sunt o echipă foarte bună”, a declarat Xavi sâmbătă la conferinţa de presă.

“În cele din urmă, oamenii spun că este vorba de noroc, eu nu cred prea mult în noroc – cred că este vorba de efort, de munca defensivă, de solidaritatea de care au dat dovadă, toată lumea lucrând atât de mult. Cei trei din faţă au muncit mai mult ca niciodată, Man City a ratat câteva ocazii clare, dar ăsta este fotbalul, nu este noroc că Madridul a eliminat cea mai bună echipă din lume de două ori în trei ani”, a declarat antrenorul catalanilor.

Xavi a spus că nu aruncă prosopul în La Liga, în ciuda avantajului semnificativ al Madridului.

“Pentru noi este cel mai important meci al sezonului, trebuie să câştigăm pentru a pune presiune asupra liderului”, a adăugat el.

“Avem un respect enorm pentru Real Madrid, au pierdut un singur meci din 31, cifrele lor sunt extraordinare. Nici noi nu avem cifre rele în La Liga, avem cu patru puncte mai puţin decât atunci când eram lideri sezonul trecut (în această etapă)”.

Antrenorul lui Real Madrid, Carlo Ancelotti, a declarat că echipa sa ar putea da lovitura decisivă în cursa pentru titlu.

“Este o mare şansă pentru noi să ne apropiem de câştigarea La Liga, dar ştim că este greu, pentru că Barcelona este o echipă foarte competitivă”, a spus italianul.

“Suntem foarte aproape dacă suntem capabili să câştigăm… va fi un Clasico obişnuit, un meci disputat şi echilibrat”.

Real Madrid îşi propune să câştige o dublă (campionat şi Liga Campionilor) pentru a cincea oară în istorie.

“Tortul este pregătit şi trebuie să punem cireaşa de pe tort în această lună”, a declarat Ancelotti. “Suntem foarte bine poziţionaţi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].