Războiul din Ucraina, ziua 786. CIA susţine că, fără ajutor, Ucrainariscă să pierdă războiul în câteva luni / Rachete ruseşti au aterizat la Dnipro, cel puţin 2 morţi şi 15 răniţi

Războiul din Ucraina, ziua 786. CIA susţine că, fără ajutor, Ucrainariscă să pierdă războiul în câteva luni / Rachete ruseşti au aterizat la Dnipro, cel puţin 2 morţi şi 15 răniţi

UPDATE Zelenski: înfrângerea terorii ruse este o necesitate globală

„Trebuie să învingem teroarea rusă. Aceasta este o necesitate nu numai pentru ţara noastră, nu numai pentru ucraineni, ci este o necesitate globală”, a scris preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pe Telegram. „Rusia trebuie să răspundă pentru teroarea sa şi fiecare rachetă trebuie doborâtă. Lumea poate garanta acest lucru, partenerii noştri au capacităţile necesare. Acest lucru a fost dovedit pe cerul Orientului Mijlociu şi ar trebui să funcţioneze chiar şi în cer. a Europei”, adaugă Zelenski. „Fiecare ţară care furnizează Ucrainei sisteme de apărare aeriană, fiecare lider care ajută să-şi convingă partenerii noştri că sistemele de apărare aeriană ar trebui să fie desfăşurate în oraşe şi comunităţi atacate de terorişti şi toţi cei care ne susţin apărarea, ei sunt salvatori de vieţi umane”, comentează liderul ucrainean.

UPDATE Rachete ruseşti la Dnipro, cel puţin 2 morţi şi 15 răniţi. Una dintre victime este un băieţel de opt ani

Cel puţin două persoane au murit şi 15 au fost rănite aseară în urma unui atac cu rachete ruseşti asupra oraşului Dnipro, din centrul-estul Ucrainei, a anunţat şeful administraţiei militare din regiunea Dnipropetrovsk, Serhi Lisak, potrivit Ukrainska Pravda . Una dintre victime este un băieţel de opt ani.

UPDATE Un bombardier rus s-a prăbuşit la est de Crimeea

Un bombardier rusesc Tu-22M cu rază lungă de acţiune s-a prăbuşit în regiunea Stavropol din sudul Rusiei, la est de Crimeea. Despre acest lucru a relatat Ministerul rus al Apărării citat de agenţia de presă Ria Novosti. „În Teritoriul Stavropol, după ce a finalizat o misiune de luptă în timp ce se întorceau la aeroport acasă, o aeronavă Tu-22M3 a Forţelor Aerospaţiale Ruse s-a prăbuşit. Piloţii s-au salvat”, se arată în comunicat. Potrivit datelor preliminare citate de RIA, cauza accidentului a fost o defecţiune tehnică. La bord nu se afla muniţie, iar avionul s-a prăbuşit într-o zonă pustie.

UPDATE Director CIA: Fără ajutor, Ucraina ar putea pierde războiul într-un an

Dacă Statele Unite nu vor trimite mai mult ajutor militar, Ucraina ar putea „pierde” războiul împotriva Rusiei până la sfârşitul anului. Aceasta este alarma – printre cele mai clare transmise până acum de administraţia Biden Congresului – lansată de directorul CIA, William Burns.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].