Obama şi Bill Clinton se vor alătura lui Biden pentru a strânge 25 de milioane de dolari

Obama şi Bill Clinton se vor alătura lui Biden pentru a strânge 25 de milioane de dolari

Biden şi cei doi foşti preşedinţi vor participa la o discuţie moderată de Stephen Colbert, prezentatorul emisiunii „The Late Show”, la Radio City Music Hall, în faţa a mii de invitaţi, în cadrul a ceea ce campania de realegere a lui Biden a declarat că va fi cea mai de succes strângere de fonduri politice din istorie.

Muzicienii Queen Latifah, Lizzo, Ben Platt, Cynthia Erivo şi Lea Michele urmează să cânte, iar unii dintre participanţii cu bani mulţi vor fi fotografiaţi cu cei trei preşedinţi de către fotograful-vedetă Annie Leibovitz.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a confruntat cu îngrijorări legate de vârsta şi dacă este apt pentru un al doilea mandat de patru ani. Sondaje recente Reuters/Ipsos arată că rata sa de aprobare este de 40% şi că se află într-o cursă strânsă cu contracandidatul republican Donald Trump, care are 77 de ani, înainte de alegerile din 5 noiembrie.

Biden şi Obama au sosit împreună pe Air Force One la New York joi după-amiază.

Biletele pentru evenimentul de joi costă între 250 şi 500.000 de dolari, potrivit unui democrat care are informaţii cu privire la eveniment. Peste 5.000 de persoane erau aşteptate să participe. Evenimentul nu va fi televizat, dar campania intenţionează să posteze conţinut de la el pe reţelele de socializare. Donatorii cu sume mici de bani pot plăti 25 de dolari pentru a participa la un eveniment virtual cu cei trei bărbaţi.

„Preşedintele Obama şi preşedintele Clinton susţin cu tărie conducerea preşedintelui Biden şi, evident, agenda sa”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre. „Înţelegem importanţa ca cei trei să fie împreună”.

Efortul de realegere a lui Biden a strâns peste 53 de milioane de dolari în februarie şi 10 milioane de dolari în cele 24 de ore care au urmat discursului său din 7 martie în faţa Congresului. Biden l-a depăşit în mod obişnuit pe Trump.

Obama i-a exprimat lui Biden îngrijorarea că Trump ar putea câştiga, înainte de o reorganizare a echipei lui Biden care a trimis doi consilieri de top de la Casa Albă la campania din Wilmington, Delaware. Fostul preşedinte a petrecut recent timp la Casa Albă punând la cale un videoclip care evidenţiază aniversarea semnăturii sale, Affordable Care Act, cunoscută şi sub numele de Obamacare. Biden face o campanie intensă pe baza eforturilor sale de a consolida legea şi îi acuză pe republicani că încearcă să pună capăt acesteia.

Trump s-a folosit de evenimentul lui Biden cu Obama şi Clinton pentru a face apel şi la propriii săi susţinători. „Cartelul Obama-Clinton crede că ne va învinge mâine, dar eu am ceva ce ei nu vor avea NICIODATĂ”, a spus el într-un apel de strângere de fonduri miercuri, referindu-se la susţinătorii săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected].