Generalul Daniel Petrescu şi amiralul Sir Tony Radakin au purtat discuţii privind situaţia de securitate, angajamentul comun pentru libertatea de navigaţie în bazinul Mării Negre şi evoluţia şi implicaţiile războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă împotriva Ucrainei. O atenţie deosebită a fost acordată relaţiilor de cooperare bilaterală, respectiv securizării flancului estic aliat, în cadrul procesului de consolidare a posturii de descurajare şi apărare.

Vizita a avut loc în perioada 11 – 14 ianuarie.

Militarii britanici au sprijinit procesul de operaţionalizare a structurilor NATO dislocate pe teritoriul României, contribuind, în mod special, la operaţionalizarea Comandamentului Corpului Multinaţional de Sud-Est. De asemenea, Forţele Aeriene Regale au participat la întărirea serviciului de poliţie aeriană asigurat de Forţele Aeriene Române, iar Forţele Navale Regale au participat, alături de Forţele Navale Române, în grupări navale permanente aliate pentru misiuni de supraveghere maritimă în apele naţionale şi internaţionale ale Mării Negre.

„Marea Britanie este un aliat important şi un partener strategic al ţării noastre. Avem abordări similare în ceea ce priveşte situaţia de securitate, inclusiv pentru regiunea Mării Negre. Avem sprijinul colegilor britanici pentru a ne constitui capabilităţile defensive necesare realizării capacităţii de descurajare şi apărare. Vom continua să găsim soluţii împreună şi să ne instruim în cadru multinaţional”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Pe lângă întrevederile de la ministerul britanic al Apărării, programul şefului Apărării a mai inclus vizite la unităţi militare, baze de pregătire şi la Royal United Services Institute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/321512561-831984564767345-5734602998505553213-n.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/321512561-831984564767345-5734602998505553213-n-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Generalul Daniel Petrescu şi amiralul Sir Tony Radakin au purtat discuţii privind situaţia de securitate, angajamentul comun pentru libertatea de navigaţie în bazinul Mării Negre şi evoluţia şi implicaţiile războiului de agresiune declanşat de Federaţia Rusă...