„Fac diferenţa între un anunţ fiscal şi unul de marketing de bursă. E un anunţ pe bursă prin care se exprimă o opinie. Credem că nu intrăm sub scopul acestei ordonanţe”, afirmă Adrian Câciu.

El reaminteşte că „datele fiscale vor fi disponibile la finalul lunii februarie, datele finale vor fi disponibile prin declaraţie pe impozit pe profit în iunie”.

„Pe de altă parte, această ordonanţă nu este împotriva sau referitoare la vreo companie în mod expres. Este vorba despre toate companiile care au activitate în domeniul respectiv. Reprezintă transpunerea unui regulament european care a apărut în octombrie 2022 şi a fost preluat de acolo cuvânt cu cuvânt cum este prevăzută supraimpozitarea sau contribuţia de solidaritate. Singurul lucru pe care l-a făcut statul român, având această oportunitate, a stabilit un nivel de impozitare la 60%, dar a spus, în schimb, dacă faci investiţii, îţi pot da înapoi din banii cu care te-am impozitat dacă vii cu un plan de investiţii”, a explicat Câciu.

Adrian Câciu afirmă că „sunt foarte multe declaraţii că vom face în România şi mai puţine fapte”.

„Toţi aşteptăm să vedem investiţii în energie. Sunt foarte multe declaraţii că vom face în România şi mai puţine fapte. Aici aş aştepta şi nu am dubii. Să nu uităm ceva: companiile din domeniul energetic deja sunt supraimpozitate. Aici există încă un instrumente de supraimpozitare care se adaugă celorlalte. Nu e vorba de a lăsa pe cineva să nu plătească acest impozit pe profitul excepţional. Pentru ce să-l plătească? Nu se duce nici în zona de pensii şi nici în zona de salarii. Acest supraimpozitări au o destinaţie foarte clară – pentru compensarea preţului la factură şi pentru investiţii în domeniul energiei. Se întorc oarecum către sector, dar să vedem investiţii”, a mai afirmat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/93ccc2a4-6a42-4bba-90fc-07c1b11f1f41-1.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/93ccc2a4-6a42-4bba-90fc-07c1b11f1f41-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Fac diferenţa între un anunţ fiscal şi unul de marketing de bursă. E un anunţ pe bursă prin care se exprimă o opinie. Credem că nu intrăm sub scopul acestei ordonanţe”, afirmă Adrian Câciu. ...