Cadrul Forumului de Cooperare Regională Negev a fost adoptat de Statele Unite, Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Egipt şi Maroc în noiembrie 2022, dar a fost prezentat public marţi, la finalul unei reuniuni desfăşurate în Abu Dhabi, conform site-ului Axios.com.

Potrivit documentului, unul dintre obiectivele Forumului Negev vizează iniţiative de consolidare a economiei palestiniene şi de îmbunătăţire a condiţiilor poporului palestinian. “Participanţii au afirmat că aceste relaţii pot stimula un impuls în relaţiile israelo-palestiniene, în sensul unei soluţii negociate la conflictul israelo-palestinian şi în cadrul eforturilor de obţinere a unei păci corecte, durabile şi complete”, subliniază documentul.

La reuniunea de la Abu Dhabi au participat aproximativ 150 de oficiali, în principal diplomaţi, din Statele Unite, Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Egipt şi Maroc.

Alon Ushpiz, director general în cadrul Ministerului israelian de Externe, a declarat că statele arabe din cadrul Forumului Negev au insistat ca poporul palestinian să beneficieze de proiectele regionale demarate de această organizaţie. Însă oficialul israelian nu crede că Forumul Negev trebuie să se ocupe de relansarea procesului de pace israelo-palestinian. “Linia noastră este foarte clară, iar instrucţiunile mele au fost foarte clare – Forumul Negev se referă la intensificarea integrării regionale şi la îmbunătăţirea vieţilor oamenilor, nu vrem să ne lansăm în discuţii politice despre problema palestiniană”, a afirmat Alon Ushpiz, sugerând însă că ar putea fi lansat “un proces mai amplu” când se va extinde Forumul Negev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/fml4a4yx0aec83b.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/fml4a4yx0aec83b-300x278.jpgrootstireaUncategorised
Cadrul Forumului de Cooperare Regională Negev a fost adoptat de Statele Unite, Israel, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Egipt şi Maroc în noiembrie 2022, dar a fost prezentat public marţi, la finalul unei reuniuni desfăşurate în Abu...