„Proiectul are în vedere construirea unui stadion nou în locul stadionului vechi având mai multe obiective, respectiv construcţia, echiparea şi dotarea stadionului conform prevederilor UEFA categoria IV, terenul de joc pentru fotbal, realizarea spaţiilor de parcare destinate spectatorilor, spectatorilor VIP şi oficialilor echipelor, realizarea de spaţii comerciale şi spaţiului de expunere, realizarea de zone de alimentaţie publică, realizarea de spaţii de antrenament pentru sporturi conexe ale Asociaţiei Sportive Campionii FC Argeş, Secţia FC Arges şi CSM Piteşti (lupte, box, judo, karate, etc.), realizarea de spaţii de birouri pentru administraţia FC Argeş, realizarea Centrului de copii şi juniori FC Argeş şi amenajări de spaţii urbane exterioare şi terenuri de antrenament specifice. Se va urmări clasificarea ca stadion tip arenă sau stadion, cu capacitatea mare – 15.200 locuri şi de categoria I – nivel internaţional de competiţie conform prevederilor din regulamentul Federaţiei Române de Fotbal referitoare la criteriile de omologare, respectiv stadion de categoria 4, conform regulamentului U.E.F.A. ”, potrivit proiectului de HG.

Stadionul – va fi dimensionat conform cerinţelor aplicabile prin regulamentul de acreditare UEFA – nivel 4 şi îndeplineşte şi cerinţele superioare acestui standard.

„Acesta va fi un teren de joc înierbat pentru fotbal, incinta având dimensiunile 105×68 metri la care se adaugă suprafaţa de gardă de 5 metri perimetral. Clădirea se împarte în patru zone distincte: tribuna de vest, tribuna de est, peluza de nord şi peluza de sud. (…) Clădirea va fi prevăzută cu un adăpost de protecţie civilă situat la subsol, cu suprafaţă de 60,00 mp la care se adaugă 7,20 mp sas şi grupuri sanitare, ce poate asigura protecţia pentru personalul permanent din birouri (~30 persoane). Numărul de locuri de parcare este 457 locuri din care: 229 în subsol, 51 peluza sud, 105 tribuna est, 72 locuri la suprafaţă”, se mai precizează în proiect.

Valoarea totală a investiţiei, inclusiv TVA, este de 494,81 milioane lei, iar durata de proiectare şi execuţie a investiţiei este de 3 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7824852-mediafax-foto-george-filip.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7824852-mediafax-foto-george-filip-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Proiectul are în vedere construirea unui stadion nou în locul stadionului vechi având mai multe obiective, respectiv construcţia, echiparea şi dotarea stadionului conform prevederilor UEFA categoria IV, terenul de joc pentru fotbal, realizarea spaţiilor de parcare...